Eti Hoşbeş Duyguları Yakalıyor

Thinkneuro’nun bu ay incelediği Eti Hoşbeş reklam filmi 71, 02 ‘dikkat’ puanı ve 78, 38 ‘duygusal etki’ puanı ile ortalamaların üzerinde yer alıyor ve hayli başarılı bir performans çiziyor. Yüksek dikkat skoru reklamın kendini izlettireceğini gösterirken, yüksek duygusal etki skoru, reklamın izleyicide olumlu bir etki yaratacağına işaret ediyor.

Screenshot_1

Thinkneuro, Eti’nin Hoşbeş reklam filmini, beyin EEG’si ve göz takibinin (eye-tracking) birlikte kullanıldığı AdNeuro™ testine tabi tuttu. Reklam; ‘dikkat’, ‘duygusal etki’ ve ‘duygusal zorlanma’ eğrileri açısından saniye saniye incelendiğinde; müziğin de başarılı etkisiyle yükselerek başlayan ve ‘zapping’ tehlikesini bertaraf eden ‘dikkat’ eğrisinin, bütün reklam boyunca yükselen bir grafik çiziyor. Dikkat eğrisinin en yukarıda bitmesi, marka mesajı ve ismi ile reklamın kristalize olduğu ver olan ‘packshot’ın izleyiciler tarafından yüksek değerde algılandığını ortaya koyuyor. Yatay bir seyirde başlayan ‘duygusal etki’ eğrisinin ise ilk önemli yükselişi, sütün içerisine düşen mandalina sahnesiyle yaşanıyor. Bu sahnede müzikteki efektin düşme ile paralel olması, izleyenin gördüğü ve işittiği öğelerin paralel olmasını sağlıyor. Ülkemizdeki tüketiciler; özellikle reklamlarda, gördüğü, işittiği ve hissettiği öğelerin birbiriyle paralel olması halinde, verilen mesajı çok daha kolay içselleştirebiliyor. Öte yandan, reklamdaki ilk düşüş ise 12′nci saniyede kremanın içerisine düşen misket limonlarının olduğu sahnede görülüyor.

LOGO BAŞARILI BİR ODAKLANMA YARATIYOR

Packshot sırasında ise hem ‘duygusal etki’ eğrisi hem de ‘dikkat’ eğrisi yatay seviyede ilerliyor. İzleyenlerin bakışlarının nereye odaklandığı incelendiğinde; yine başarılı bir performans ortaya çıkıyor. Ekranda hem misket limonlu paket hem de mandalinalı paket gayet başarılı bir şekilde görülürken, aynı zamanda ‘Yeni’ ibaresinin ve Eti logosunun da başarılı bir odaklanma yarattığı ortaya çıkıyor.

ORTALAMANIN ÜSTÜNDE

Grafik 2′de sunulan ölçüm verilerine göre Eti Hoşbeş reklam filminin skorları ise; 71, 02 ‘dikkat’ puanı ve 78, 38 ‘duygusal etki’ puanı ile ortalamaların üzerinde duruyor ve hayli başarılı bir performans gösteriyor. Yüksek dikkat skoru reklamın kendini izlettireceğini gösterirken yüksek duygusal etki skoru, reklamın izleyicide olumlu bir etki yaratacağına işaret ediyor. Eti Hoşbeş reklamı bu skorlarla beraber, Thinkneuro’nun kendi özel algoritmasıyla hesapladığı AESTM (reklam etkinlik) skorunda ise 72, 88 puan alarak ortalamaların üzerinde bir yere oturuyor ve başarılı reklamlar arasındaki verini alıyor. AES skoruna bakılarak bu reklamın kuşağındaki diğer reklamlardan ayrışacağını söylemek mümkün. Özellikle 70′in üzerinde AES skoru alan reklam filmlerinin saha performansının da olumlu olduğu gözlemleniyor. Bir başka ifadeyle AES verisinin geçerliliği saha sonuçlarıyla teyit edilmiş oluyor.

Screenshot_2

Screenshot_3

Hoşbeş Turunçgil Ferahlığı ile amacımız Hoşbeş’in tüketici zihninde oluşturduğu güçlü marka imajını, markanın doğallığına ve sıcaklığına uygun ancak bu pazarda çok da beklenmedik lezzetlerle güçlendirmekti. Misket limonu ve mandalina gibi tüketicinin lezzetini yakından tanıdığı ancak kaplamasız gofret pazarında görmeye alışık olmadığı çeşitlerle Hoşbeş markasının lezzet unsurunun altını çizmek istedik. İletişim fikri de bu doğrultuda güçlü meyve ve ürün görselleriyle oluşturuldu. Ağustos ayında pazara verdiğimiz Turunçgil Ferahlığı serisi Eylül ayında kaplamasız gofret pazarı içinde yüzde 5, 3 pazar payına ulaştı.

Screenshot_4

Diğer Haberler